Vanillekranse med mandler

Vanillekranse med mandlerVanillekranse med mandler er en klassiker i julekagedåsen. Denne opskrift er med hakkede mandler, som giver vanillekransene et mere rustikt udseende samt en sprød smag. Husk at spise hullerne i vanillekransen først, så du ikke kun spiser dig mæt i de søde sager 😉

Du skal bruge disse ingredienser for at lave Vanillekranse med mandler: (ca. 60 stk)

250 gram mel
200 gram smør eller margarine
1 lille sammenpisket æg
125 gram sukker
100 gram smuttede hakkede mandler
Kornene fra en vanillestang eller 3 tsk. vanillesukker

Sådan laver du Vanillekranse med mandler:

  1. Alle ingredienser kommes i en skål og hakkes sammen til en smuldrende dej.
  2. Hæld dejen ud på bordet og ælt den sammen til en smidig men fast dej.
  3. Stil dejen køligt i minimum en time.
  4. Små stykker tages ud og køres gennem en kødhakker med stjerneform.
  5. Formes til kranse og ligges på en bagepapirbelagt plade.
  6. Vanillekransene bages ved 200 grader på nederste rille i 4-5 minutter.

TIP! Hvis du vil undgå at vanillekransene flyder ud, så stil den fyldte plade koldt inden de bages.


Related Post

Share

6 kommentarer til Vanillekranse med mandler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*