Vanillekranse med mandler
Vanillekranse med mandler er en klassiker i julekagedåsen. Denne opskrift er med hakkede mandler, som giver vanillekransene et mere rustikt udseende samt en sprød smag. Husk at spise hullerne i vanillekransen først, så du ikke kun spiser dig mæt i de søde sager 😉
Du skal bruge disse ingredienser for at lave Vanillekranse med mandler: (ca. 60 stk)
250 gram mel
200 gram smør eller margarine
1 lille sammenpisket æg
125 gram sukker
100 gram smuttede hakkede mandler
Kornene fra en vanillestang eller 3 tsk. vanillesukker
Sådan laver du Vanillekranse med mandler:
- Alle ingredienser kommes i en skål og hakkes sammen til en smuldrende dej.
- Hæld dejen ud på bordet og ælt den sammen til en smidig men fast dej.
- Stil dejen køligt i minimum en time.
- Små stykker tages ud og køres gennem en kødhakker med stjerneform.
- Formes til kranse og ligges på en bagepapirbelagt plade.
- Vanillekransene bages ved 200 grader på nederste rille i 4-5 minutter.
TIP! Hvis du vil undgå at vanillekransene flyder ud, så stil den fyldte plade koldt inden de bages.
Hvor lang tid skal de stå i køleskabet?
og hvor mange grader skal de bages ved?
Tak fordi du gjorde mig opmærksom på at opskriften havde disse to fejl…. Den er nu rettet 😉
JAJA….HVOR VARM SKAL OVNEN VÆRE?
Jeg beklager manglen i opskriften – Den er nu rettet 🙂
Hej, Ville høre hvor længe dejen kan holde sig på køl eller frys? Tænkte på om man kunna lave dejen nu og så fryse den til at bruge senere?
Jeg ved ikke om de dejen kan fryses men vil mene den godt kan være på køl et par dage alt efter holdbarhedsdatoen på ingredienserne.