Vanillekranse

VanillekranseJulesmåkagen over alle julesmåkager er for mig de søde sprøde og velsmagende vanillekranse.
Som barn kan jeg tydeligt huske hvordan mine søskende og jeg sad ved køkkenbordet og hjælp min mor med at lave disse runde julesmåkager (og der røg vist også lige et stykke dej eller to i munden)

Der findes utallige variationer af opskrifter på vanillekranse og vi vil bestræbe os på at bringe så mange af dem vi kan her på siden.

Til denne opskrift skal du bruge:
(ca. 70 stk)

250 gram mel
180 gram margarine
125 gram sukker
½ stang vanilje eller 2 spsk.vanillesukker
2 æggeblommer eller ½ æg

Sådan laver du vanillekransene:

  1. Margarinen smuldres i melet.
  2. Tilsæt kornene af ½ vaniljestang eller 2 spsk. vanillesukker
  3. Resten af ingredienserne blandes i og æltes hurtigt sammen.
  4. Dejen stilles koldt i ca. en time.
  5. Dejen køres igennem en kødhakker med en stjerneformet plade og laves til stænger på ca. 9 cm.
  6. Stængerne formes til kranse og ligges på en bageplade med bagepapir.
  7. Vanillekransene bages til de er lysebrune ved 190 grader i ca 10-12 minutter.

Opbevares i kagedåse.

TIP! For at forstærke vaniljesmagen kan man ligge resterne af vaniljestangen sammen med vanillekransene i kagedåsen.


Share

En kommentar til Vanillekranse

  • Denne dej kan også med fordel tilsættes 50 gram kokosmel og bruges til kokostoppe. Fantastiske småkager! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*