Vaniljehorn

Vaniljehorn
Endnu engang har vi modtaget en lækker opskrift fra Rikke Flamsholt.
Denne gang er det disse stærkt afhængighedsdannende Vaniljehorn, som er virkelig nemme at lave og smager som en drøm.
Opskriften giver to plader vaniljehorn.

Ingredienser:

2 hele stænger vanilje
150 gram sukker
200 gram mel
100 Maizena majsstivelse
2 æggeblommer
200 gram smør
200 gram malede mandler
vaniljesukker, gerne hjemmelavet (se opskrift længere nede på siden)
Smeltet mørk chokolade

Sådan laver du dine vaniljehorn:

    1. Flæk vaniljestængerne på langs, og skrab kornene ud.
    2. Bland indholdet af vaniljestængerne med sukker.
    3. Sigt maizena og mel i skålen.
    4. Smuldr smørret heri og bland så alle ingredienser hurtigt sammen til en glat dej.

 

    1. Dejen stilles nu koldt i en time.

 

    1. Den kolde dej rulles nu ud i ca. ½ cm tykke pølser og formes herefter til små horn.
    2. Hornene stilles på en smurt eller papirbelagt bageplade.
    3. Bages ved 180 grader i ca. 10 minutter.

 

    1. De varme horn tages af pladen og vendes i vaniljesukker.

 

  1. Når vaniljehornene er helt afkølet dyppes enderne i den smeltede chokolade.

Tip! Rikkes hjemmelavet vaniljesukker:
Blend i en hakker 1 hel vaniljestang (ikke kun kornene) med alm. sukker (den mængde man nu syntes).
Gem resten af vaniljesukkeret i en bøtte til næste hold småkager.


Share

2 kommentarer til Vaniljehorn

  • De lyder godt nok lækre! Dem vil jeg bage og servere for mine gæster i weekenden 🙂

    Rikke, Tak for opskriften!

  • Hej.
    Er der nogen der har bagt dem?
    Jeg tænker på om de ikke går fra hinanden når de skal vendes i vaniljesukker imens de er varme?
    Hvis ikke, skal de klart prøves.

    Mvh Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*