De gode gamle vanillekranse
Vanillekranse er en af de mest elskede julesmåkager i Danmark ?
Jeg vil gøre hvad jeg kan for at finde alle mulige variationer af denne skønne julesmåkage.
Antal personer
175stk
Antal personer
175stk
Ingredienser
  • 500gram Mel
  • 1/2tsk Hjortetakssalt
  • 2stænger Vanille
  • 50gram MandlerMandelmel kan også bruges
  • 250gram Smør
  • 250gram Sukker
  • 2hele Æg
Instruktioner
  1. Mel og hjortetakssalt blandes.
  2. Vanillestængerne flækkes og vanillekornene skrabes ud med en lille kniv. Mas gerne kornene med lidt sukker, så de bliver adskilt.
  3. Mandlerne smuttes og hakkes meget fint. Kan blendes eller helt erstattes af mandelmel.
  4. Smørret smuldres i melet.
  5. Mandler, sukker og æg tilsættes melet og æltes hurtigt sammen.
  6. Sæt husholdningsfilm over dejen og stil den koldt i minimum 1 time, dog gerne længere tid.
  7. Dejen tages ud og køres til stænger igennem en kødhakker med en stjerneform.
  8. Skær dejen i mindre stykker og form dem til kranse og lige dem på en bageplade belagt med bagepapir.
  9. Bag vanillekransene i 6-8 minutter ved 200 grader
Share