Jødekager 1

Jødekager er skønne julesmåkagerJødekager som kan laves uden du skal til at rulle dejen ud og udstikke figurer. Disse jødekager er uden hjortetaksalt men bliver alligevel utrolig sprøde og velsmagende. Jødekager smager lækkert til en varm kop kaffe og er en af de julesmåkager som børn holder af, da der er kanelsukker på.

Du skal bruge disse ingredienser til jødekager 1: (ca. 40 stk.)

225 gram mel
180 gram smør eller margarine
100 gram sukker
1 æggeblomme

Pynt:
1 æg
kanelsukker

Sådan laver du jødekager 1:

  1. Fedtstoffet hakkes i melet.
  2. Tilsæt sukker og æggeblomme.
  3. Ælt dejen sammen med varmen fra dine hænder.
  4. Dejen stilles koldt i 30 minutter.
  5. Rul dejen til en pølse på tykkelse med en gammeldags 5 krone.
  6. Skær pølsen ud i skiver.
  7. Jødekagerne ligges på en bagepapirbelagt plade.
  8. Pensel jødekagerne med et sammenpisket æg.
  9. Drys med kanelsukker ovenpå.
  10. Jødekagerne bages i 4-6 minutter på 225 grader.

TIP: Jødekagerne kan sagtens pensles med den æggehvide der er til overs fra dejen.


Related Post

Share

2 kommentarer til Jødekager 1

  • Uhmm… hvor er de lækre… men lidt skøre, mens de er varme. Forsigtig over på en rist inkl. bagepapiret, ellers går de i stykker. Men de smager himmelsk og er nemme og hurtige at lave! Hvilket er en stor stjerne hos mig 🙂

  • Mums min yndlings kage 🙂

    Er i gang med at bage dem nu 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*