Jødekager

Jødekager en nem og børnevenlig julesmåkageJødekager er uden tvivl den julesmåkage som mine børn bedst kan lide. De elsker at hjælpe til når jødekagerne skal trykkes ud i forskellige forme og “males” med æg og drysses med kanelsukker. Jødekager er en nem og børnevenlig julesmåkage.

Dette skal du bruge for at lave jødekager: (ca. 75 stk.)

250 gram mel
½ tsk. hjortetaksalt
150 gram smør eller margarine
100 gram sukker
1 æg

Pynt:
25 gram mandler
kanelsukker

Sådan laver du jødekager

  1. Bland mel og hjortetaksalt.
  2. Smuldr fedtstoffet i.
  3. Tilsæt sukker og æg.
  4. Æltes hurtigt sammen til en dej.
  5. Læg dejen koldt i mindst en time.
  6. Rul dejen ud og udstik forskellige julefigurer.
  7. Figurerne pensles med æg.
  8. Drysses med kanelsukker og hakkede mandler.
  9. Jødekagerne bages i 6-8 minutter ved 200 grader.

TIP! Hvis du ikke kan lide mandler, så kan de sagtens undlades eller erstattes af hakket nødder.


Related Post

Share

3 kommentarer til Jødekager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*