Honningkager

(tager lidt over 1 mdr. at lave!!!)

HonningkagerHonningkager er en af de dejlige spiser i julen, som man skal huske at gå i gang med i god tid.
Honningkager tager over en måned at lave, så derfor er det vigtigt at planlægge hvornår du ønsker at dine honningkager er færdige til at nyde.

Fordej:

1 kg. Honning (skal vejes af)
1 kg. Mel

Dejen æltes til den er rigtig sej. (det kan være svært at samle dejen, men bare rolig det skal nok komme) Dejen bliver bedre, jo længere den får lov at stå gerne en hel mdr. i en bøtte med låg i køleskabet.

3 dage før honningkagerne skal bages blandes resten i:

20 g. potaske
4 æggeblommer
10 g. kanel
10 g. ingefær
10 g. nelliker

Sættes på køl igen i 3 dage.

Rulles nu ud i 4 mm. Tykkelse og stikkes ud til figurer.
Bages i ca. 8-10 min. Ved 180 grader.

Honningkagerne skal nu i køleskabet igen, i en bøtte med låg i et par dage, evt. med et fugtig klæde i bøtten (det er for de bliver bløde) Jeg har dog aldrig brugt klæde, bare lagt låg på.

Overtrækkes nu med mørk chokolade og hvid chokolade rundt i kanten.

Tak til Rikke Flamsholt for hendes lækre honningkage opskrift.


Share

5 kommentarer til Honningkager

  • Halløj 🙂

    Jeg har en dej stående i køleskabet, og skal om en uges tid ælte æggeblommer og krydderier i, og jeg er meget spændt på resultatet! Jeg tænkte på, om du har nogle gode råd til hvordan man gør det? Nogle fif? Jeg tænker, at dejen nok er temmelig hård, og er lidt i tvivl om hvordan man bedst går til den 🙂

    Mvh Sarah

  • Hejsa Sarah
    Du kunne jo lade den ligge i stue tempture en 1 tid så bliver den blød og smidig. Jeg har også kommet råkako i min dej.

  • Hej,
    jeg lavede sidste december en fordej, som jeg aldrig fik brugt.
    Den står stadig i mit køleskab. Kan jeg stadig bruge den i år til at bage honningkager, eller bør jeg smide den 1 år gamle fordej ud.

    Mvh
    Signe

  • Jeg ville nok prøve, men uden love noget… SÅ længe det kun er fordejen mel og honning tror jeg ikke det gør noget 🙂 Bagerne laver dejen om sommeren og så står den jo op til 6 mdr før det sidste bruges 🙂
    Jeg ville selv nok lave en ny dej nu og smide på køl, bare for ha en ekstra og så putte krydderier i den gamle dej nu og så lav dem færdige… tror kun er det vigtigt man overholder tiden når æg er kommet i 🙂

  • Lavede en grunddej i december sidste år, som jeg så bagte her i sommer.. Ca 6 måneder efter… Den var fantastisk! 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*