Finskbrød 1

Finskbrød 1Finskbrød er uden tvivl den julesmåkage, som minder minder mig om min elskede mormor.
Omkring juletid bagte min mormor altid en stor portion finskbrød, som vi med glæde nød sammen med en god kop kaffe.
Der findes mange forskellige opskrifter på finskbrød, men denne har jeg fundet i de opskrifter jeg har arvet fra min mormor ♥

Disse ingredienser skal du bruge for at lave finskbrød: (ca. 70 stk.)

250 gram mel
165 gram margarine
85 gram sukker
2 spsk. koldt vand
Æg til pensling
Perlesukker
Hakkede mandler

Sådan laver du finskbrød

  1. Margarinen smuldres i melet.
  2. Sukker og vand tilsættes.
  3. Dejen æltes sammen med varmen fra hænderne, så det er vigtigt de ikke er kolde.
  4. Rul dejen ud i fingertykke stænger.
  5. Stængerne skæres i stykker på 3-4 cm.
  6. Toppen pensles med æg og dyppes i perlesukker med hakkede mandler.
  7. Stængerne ligges på en bagepapirbelagt plade.
  8. Finskbrødene bages lysebrune ved 190 grader i 10-12 minutter.

TIP! Hvis du ikke er begejstret for mandler, så kan de erstattes af kokos eller helt undlades.


Related Post

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*