Finskbrød 2
Finskbrød er nogle ret simple julesmåkager men de smager fantastisk til en kop varm kaffe eller te. Den milde smag kombineret med et lag af knasende sukker gør det til en juleklassiker i mange hjem. Disse finskbrød har jeg lavet lidt længere end de andre finskbrød opskrifter på siden, da det er sådan jeg husker dem fra min mormor.
Dette skal du bruge for at lave finskbrød 2: (ca. 60 stk.)
375 gram mel
250 gram smør eller margarine
100 gram sukker
Pynt:
Perlesukker
Hakkede mandler
1 sammenpisket æg
Sådan laver du finskbrød 2:
- Fedtstoffet hakkes i melet.
- Tilsæt sukker og ælt dejen sammen.
- Rul dejen i fingertykke pølser.
- Skær dem ud til mindre brød.
- Sæt finskbrødene på en bagepapirbelagt plade og giv dem et lille tryk.
- Pensel med æg og drys med perlesukker og hakkede mandler.
- Bages i ca. 5 minutter ved 225 grader
TIP! kan du ikke tåle æg, så kan du pensle finskbrødene med fløde i stedet.
Hvor lang tid skal det have i ovnen? 🙂
og på hvor mange grader?
knus
Beklager det ikke var kommet med i opskriften 🙁
Den er nu opdateret med bagetid og grader 😉
de kager skal være i oven ved 180 g til de er gylden