De gode gamle vanillekranse

vanillekranse-vaniljekranse

Endnu en opskrift på Danmarks julesmåkage nr. 1 – Vanillekranse ?

Denne opskrift er med fint hakkede mandler eller mandelmel hvilket giver en let marcipanagtig smag.

De gode gamle vanillekranse
Stem: 3
Bedømmelse: 4
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Recipe
Vanillekranse er en af de mest elskede julesmåkager i Danmark ?
Jeg vil gøre hvad jeg kan for at finde alle mulige variationer af denne skønne julesmåkage.
Antal personer
175 stk
De gode gamle vanillekranse
Stem: 3
Bedømmelse: 4
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Recipe
Vanillekranse er en af de mest elskede julesmåkager i Danmark ?
Jeg vil gøre hvad jeg kan for at finde alle mulige variationer af denne skønne julesmåkage.
Antal personer
175 stk
Ingredienser
  • 500 gram Mel
  • 1/2 tsk Hjortetakssalt
  • 2 stænger Vanille
  • 50 gram Mandler Mandelmel kan også bruges
  • 250 gram Smør
  • 250 gram Sukker
  • 2 hele Æg
Antal personer: stk
Instruktioner
  1. Mel og hjortetakssalt blandes.
  2. Vanillestængerne flækkes og vanillekornene skrabes ud med en lille kniv. Mas gerne kornene med lidt sukker, så de bliver adskilt.
  3. Mandlerne smuttes og hakkes meget fint. Kan blendes eller helt erstattes af mandelmel.
  4. Smørret smuldres i melet.
  5. Mandler, sukker og æg tilsættes melet og æltes hurtigt sammen.
  6. Sæt husholdningsfilm over dejen og stil den koldt i minimum 1 time, dog gerne længere tid.
  7. Dejen tages ud og køres til stænger igennem en kødhakker med en stjerneform.
  8. Skær dejen i mindre stykker og form dem til kranse og lige dem på en bageplade belagt med bagepapir.
  9. Bag vanillekransene i 6-8 minutter ved 200 grader
Del denne opskrift
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*