De gode gamle vanillekranse
Endnu en opskrift på Danmarks julesmåkage nr. 1 – Vanillekranse ?
Denne opskrift er med fint hakkede mandler eller mandelmel hvilket giver en let marcipanagtig smag.
Ingredienser
- 500 gram Mel
- 1/2 tsk Hjortetakssalt
- 2 stænger Vanille
- 50 gram Mandler Mandelmel kan også bruges
- 250 gram Smør
- 250 gram Sukker
- 2 hele Æg
Antal personer: stk
Instruktioner
- Mel og hjortetakssalt blandes.
- Vanillestængerne flækkes og vanillekornene skrabes ud med en lille kniv. Mas gerne kornene med lidt sukker, så de bliver adskilt.
- Mandlerne smuttes og hakkes meget fint. Kan blendes eller helt erstattes af mandelmel.
- Smørret smuldres i melet.
- Mandler, sukker og æg tilsættes melet og æltes hurtigt sammen.
- Sæt husholdningsfilm over dejen og stil den koldt i minimum 1 time, dog gerne længere tid.
- Dejen tages ud og køres til stænger igennem en kødhakker med en stjerneform.
- Skær dejen i mindre stykker og form dem til kranse og lige dem på en bageplade belagt med bagepapir.
- Bag vanillekransene i 6-8 minutter ved 200 grader
Del denne opskrift
Skriv et svar