Brunkager

Brunkager, en lækker julesmåkageBrunkager har en karakteristisk smag fyldt med de krydderier, som kendetegner de gode gamle julesmåkager

Brunkager er lidt anderledes at lave en andre julesmåkager, da nogle af ingredienserne skal varmes op inden man laver dejen, men det er stadig en nem julesmåkage opskrift.

Duften af friskbagte brunkager er virkelig himmelsk og får rigtig julehumøret frem 🙂

Disse ingredienser skal du bruge til brunkager: (ca. 140 stk.)

250 gram sirup
125 gram margarine
125 gram sukker
2 tsk. kanel
1 tsk. nelliker
1 tsk. potaske
500 gram mel
Vand eller lidt øl

Sådan laver du brunkager:

  1. Sirup, margarine, sukker og krydderier kommes i en gryde og koges op.
  2. Når det koger, tages gryden af varmen.
  3. Potaske udrørt i øl eller vand tilsættes.
  4. Gryden sættes over varmen igen indtil det bruser op.
  5. Massen afkøles, så dejen ikke smuldre.
  6. Melet sigtes i og røres godt.
  7. Dejen hældes ud på bordet æltes med mindst muligt mel, til den er blank.
  8. Brunkagedejen udrulles tyndt.
  9. Udstikkes med en form eller et glas på ca 6 cm i diameter.
  10. Brunkagerne ligges på en bagepapirbelagt plade.
  11. Bages ved 170 grader i ca. 20 minutter.

TIP! Drys evt. lidt hakkede mandler eller perlesukker på midten af brunkagerne.

Related Post

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*